8 tips bij griep

Griep daar wil je zo snel mogelijk vanaf! Omdat er verschillende symptomen zijn hebben wij diverse tips voor je verzameld. Blijft de griep langdurig aanhouden of vertrouw je de situatie niet neem dan contact op met je huisarts.

Je huis luchten bij griep

Griep is hardnekkig. Maar er zijn tal van tips om je er doorheen te helpen. Begin alvast om regelmatig je huis te luchten. In een goed geventileerd huis voelen ziektekiemen zich niet thuis.

Take it easy!

Ziek zijn komt natuurlijk nooit goed uit. Maar ben je besmet met een griepvirus neem dan de rust om te herstellen, ga niet intensief sporten en vermijd contact met andere mensen (voorkom besmetting).

Producten bij griep

De rillingen lopen over je lijf, je hebt het warm maar ook koud en het voelt alsof je hoofd vastgeklemd zit tussen een bankschroef. Da’s geen handige positie. Een zelfzorggeneesmiddel kan helpen om je te verlossen van deze ellende. Er is paracetamol, citroenthee met paracetamol of je kunt kiezen voor een homeopathisch geneesmiddel. Vraag de drogist wat voor jou het beste middeltje is.

packshot
Trachitol bij beginnende keelpijn

Kippenbouillon als antibiotica

Kippenbouillon (natuurlijke antibiotica) heeft volgens Joodse receptuur al eeuwenoud een krachtige werking bij verschillende aandoeningen. Sowieso is de bouillon goed voor de vochthuishouding in het lichaam en zijn de zouten in de bouillon geneeskrachtig voor een juiste zoutbalans in het darmstelsel. Ook de stoom boven de soep zorgt voor het reinigen van de luchtwegen en het opengaan van de neus.

Volgens grootmoeders recept

Een echte tip volgens grootmoeders recept. Pers een knoflookteentje uit en meng dit door roomboter. Smeer de boter op een geroosterde boterham en eet deze op. Het versterkt je natuurlijke afweer en verslaat de slechte stoffen in je lichaam. Mocht dit je een slechte adem opleveren dan kun je dit neutraliseren met een peterseliespread (roomkaas en peterselie).

Maak een vitamine C bom!

Vitamine C bom! Ben je ziek? laat iemand zoveel mogelijk verse producten met natuurlijke vitamine C in huis halen. Zo geef je je weerstand een flinke boost. Koop kiwi’s, sinaasappels en andijvie en maak hier smoothies van. Binnen een dag of twee voel je het verschil en je krijgt superveel energie van verse producten.

Bron van magnesium

Vis en spinazie zijn een natuurlijke bron van magnesium. Magnesium is ook in tabletvorm verkrijgbaar. Magnesium laat de spieren in je lichaam ontspannen en helpt met de afgifte van gifstoffen in de spieren waardoor je weer snel de oude bent.

Bij griep neem je wit brood en gember

Bij de eerste griepsymptomen: begin de dag met geroosterd wit brood en doop dat in een zoutwateroplossing. Drink veel gemberthee. De gember heeft volgens ouderwets gebruik een geneeskrachtige werking op het immuunsysteem.

Auteur
Anton Griep influenzaer