Terug naar overzicht

Scholen zijn begonnen, snotneuzen op de loer

De zomer voorbij. Nu bijna alle schoolvakanties voorbij zijn en de scholen weer hun deuren hebben geopend, zien we het aantal meldingen op Griepalert.nl oplopen. Het totaal aantal meldingen is de afgelopen dagen over de >100 per dag gegaan.

door Redactie

Griepepidemie in 2023 of 2024?

Het aantal meldingen fluctueert gedurende het jaar. De zomermaanden kent weinig meldingen de wintermaanden daarentegen een heleboel. Op de vraag of we deze winter een griepepidemie kunnen verwachten kunnen we geen antwoord op geven. Samen met de bezoekers van Griepalert.nl streven we ernaar om alle meldingen van griepachtige symptomen in Nederland zo goed en nauwkeurig mogelijk in kaart te brengen. Dit helpt ons om eventuele trends te signaleren.

Voorkomen is beter dan genezen

Uit de ingezonden meldingen blijkt dat hoofdpijn en hoesten de voornaamste symptomen zijn dat door Griepalert.nl bezoekers wordt gemeld. Of het nu gaat om griep of een verkoudheid: beperk de verspreiding door in je elleboog te hoesten en je handen regelmatig te wassen.

Voor het meest actuele overzicht van griepmeldingen in Nederland kun je terecht op Griepalert.nl of meld je aan voor de e-mail alert.