Over Griepalert

Op Griepalert.nl volg je de griep in Nederland. De website visualiseert het aantal griepmeldingen in Nederland per tweecijferige postcode. Dankzij het geavanceerde voorspellingsmodel is Griepalert.nl in staat de griep twee dagen vooruit te voorspellen.

Hoe werkt Griepalert.nl?

Griepalert.nl vraagt haar bezoekers griep(symptomen) al dan niet te melden. Deze meldingen worden per tweecijferige postcode weergegeven. De gemelde symptomen worden verwerkt in een rekenmodel en per postcodegebied gevisualiseerd. Op deze manier kun je snel en gemakkelijk zien uit welke symptomen de griep in jouw directe omgeving bestaat.

Griepalert.nl houdt rekening met het aantal inwoners per postcodegebied om statistische ongelijkheden te voorkomen. Alle meldingen zijn anoniem en niet te herleiden naar een persoon of IP-adres.

Hoe kan Griepalert.nl de griep voorspellen?

Ons rekenmodel is een zelflerend systeem dat op basis van een tendens berekent hoe de griep zich zal verspreiden. Deze tendens berekening werkt met gegevens uit het verleden en corrigeert zichzelf op basis van een zogenoemd ‘machine learning’ model. Alle gegevens zijn anoniem en kunnen niet worden herleid naar een persoon of IP-adres.

Griepsamenstelling

Veel mensen zoeken naar of er griep heerst in Nederland en om welke griep het gaat. Op de vraag welke griep er heerst, kunnen wij geen specifiek antwoord geven. De griep varieert (muteert) gedurende het jaar en is qua samenstelling altijd anders. Daarom dat er elk jaar een nieuw vaccin wordt samengesteld.

Wil je meer informatie over de griep- samenstelling? Dan kun je het best kijken op de website van Rijksoverheid (RIVM).

Voor het antwoord op de vraag of er griep heerst en hoe deze zich verspreidt in Nederland  ben je bij ons aan het juiste adres. Gedurende het gehele jaar visualiseren wij de griepmeldingen in Nederland en de daarbij behorende symptomen in onze griepradar. Wanneer er sprake een verhoogd aantal meldingen, houden we je via onze nieuwsartikelen op de hoogte over de griep die heerst.

Wil jij een melding maken van griepsymptomen, doe dat dan via onderstaande button.

Griepverschijnselen

Omdat griep in veel gevallen een verzamelterm is voor meerdere symptomen registreren we ook de specifieke griepsymptomen die gemeld worden. Om je als bezoeker zo goed mogelijk te voorzien van informatie hebben we voor de meest voorkomende griepverschijnselen handige tips en informatie opgesteld. Bezoek je Griepalert.nl via je mobiele telefoon? Dan kun je deze informatie bekijken via het vernieuwde story’s format.

Koppeling maken met Griepalert.nl

Griepalert.nl biedt de griepkaart gratis aan. Deze kan middels een iFrame geplaatst worden op jouw website of in jouw applicatie. Tevens is er de mogelijkheid om een koppeling te maken met onze API. Benieuwd naar de mogelijkheden? Mail naar info@griepalert.nl.