Terug naar overzicht

Het aantal griepmeldingen blijft stabiel in februari

Zoals altijd, analyseren we continue wat voor griepmeldingen er bij ons binnenkomen. Sinds het griepnieuws van januari zien we weinig opvallendheden in het aantal griepmeldingen. We praten je bij.

door Redactie

Meer hoofdpijn, minder buikgriep

We kunnen dus zeggen dat het aantal griepmeldingen in februari stabiel is ten opzichte van januari 2022. Enkel zijn er verschillen te zien in de aard van de klachten. Opvallend is dat het aantal meldingen van hoofdpijn een stuk hoger ligt dan in januari: 63,6% van het totaal aantal melders zegt last te hebben van hoofdpijn. Ook andere klachten als spierpijn en koorts zijn toegenomen. Daarentegen neemt het aantal meldingen voor diarree juist af.

Heb jij momenteel griepklachten? Maak een melding en help ons de griep in kaart te brengen.

Februari griepmaand

Dat zijn wel even andere cijfers dan twee jaar geleden. Toen hadden we in februari een officiële griepepidemie te pakken in Nederland. Voorafgaand aan die griepepidemie liepen het aantal meldingen sinds december al flink op. Een gemiddelde griepgolf duurt normaal zo’n 13 weken. In 2020 was dit een stuk korter, gezien toen in maart de corona maatregelen van kracht werden.

De verwachtingen

Hoe anders is dat nu, waar we nog maar de helft van het aantal meldingen van twee jaar terug binnen krijgen. De komende dagen verwachten we dat de stabiele trend zich blijft voortzetten. Maar met de nieuwe versoepelingen van de maatregelen én carnaval voor de deur, houden wij de meldingen de komende tijd nauwlettend in de gaten.

 

Mochten er opvallendheden zijn, komen we direct bij je terug. Wil je hiervan op de hoogte worden gebracht? Meld je dan gratis aan voor de Griepalert.