Terug naar overzicht

Griepepidemie zet door, maar milder dan andere jaren

De afgelopen weken kwam het niveau kort boven de epidemische grens uit, waarbij dit in de laatste week al weer onder deze grens zakte. Deze ontwikkeling van de griep is veel milder in vergelijking met voorgaande jaren. Op Griepalert.nl is nog steeds code oranje van kracht.

door Griepalert.nl

Griepepidemie in Nederland

Men spreekt van een epidemie als twee achtereenvolgende weken meer dan 58 op de 100.000 inwoners bij de huisarts met griepachtige symptomen komen. Dit wordt vastgesteld door het Nivel. Zij maken gebruik van verschillende peilstations in Nederland die deze gegevens aanleveren.

De meest recente meting laat zien dat het niveau al weer onder de epidemische grens is gezakt. Gemiddeld duurt de griep 13 weken. De huidige griepepidemie is relatief laat, normaal gesproken begint deze al in de periode december/ januari.

Griepalert.nl geeft nog steeds code oranje

Volgens Griepalert.nl is code oranje nog steeds van kracht. Dit betekent dat het advies nog steeds is om extra hygiënische maatregelen in acht te nemen om te voorkomen dat men anderen besmet. De meldingen van griep stromen ook in de maand februari nog steeds binnen. De afgelopen 30 dagen werden er minstens 20.000 meldingen geregistreerd.

Op dit moment zijn er enkele gebieden aan te duiden waar meer griep heerst dan gemiddeld in Nederland, bijvoorbeeld in de regio Noord-Nederland.

De meeste meldingen van griep omvatten nog steeds de symptomen van: keelpijn, hoestkoorts en neusverkoudheid.

Wil je op de hoogte blijven van de griep in Nederland of specifiek in jouw regio? Meld je dan aan voor een ALERT! op Griepalert.nl