Terug naar overzicht

Griepmeldingen nemen toe

Het aantal meldingen neemt langzaam toe. Buikloop (diarree) blijft het meest gemelde symptoom. De afgelopen maand zijn er in totaal 2.100 griepmeldingen verwerkt.

door Redactie

Wie maken de meldingen op Griepalert.nl?

De meldingen op Griepalert.nl komen vrijwillig binnen via de website. Griepalert.nl vraagt naar de symptomen van de bezoeker en stemt hierop de inhoud van de website af. Bezoekers die bijvoorbeeld keelpijn melden krijgen voornamelijk informatie over keelpijn en verkoudheid te zien, bezoekers die buikloop melden worden voorzien van informatie en tips bij diarree en krampen.

De gemiddelde leeftijd van “een griepalert melder” is 48 jaar, en opvallend, bijna alle bezoekers gebruiken een tablet of smartphone. Privacy is natuurlijk erg belangrijk. Griepalert.nl verzamelt alleen gegevens met expliciete toestemming en niet stiekem op de achtergrond.

Welke symptomen worden gemeld?

Griepalert.nl verwerkt symptomen die passen in een ‘griepachtig ziektebeeld’. De symptomen:

Neusverkoudheid, spierpijn, verkoudheid, hoest, keelpijn, hoofdpijn, koorts en diarree die kenmerkend zijn als klachten gerelateerd aan griep en verkoudheid.

De symptomen geven ons een duidelijk beeld wat er waar heerst in Nederland en in welke gebieden deze vaker worden gemeld dan elders. Voor elk van de symptomen is een informatiepagina ingericht met tips en betrouwbare informatie over hoe de symptomen te verlichten.