Terug naar overzicht

Negatieve uitslag corona en dan?

Het gros van de testen blijkt negatief te zijn. Het advies volgens de rijksoverheid.nl is dan ook het volgende: “Als de uitslag negatief is? Dan had u op het moment van testen geen corona. U hoeft niet meer thuis te blijven. Kinderen mogen weer naar school en naar de opvang. U hoeft uw omgeving niet te laten weten dat u getest bent.”

door Redactie

Ben ik dan niet ziek?

Je bent op het moment van testen niet besmet met corona. Je kunt wel degelijk ziek zijn van een ander virus. De symptomen die je zowel bij corona als een andere infectie kunt ervaren zijn:

Deze symptomen kunnen het gevolg zijn van een andere infectie zoals een verkoudheidsvirus of een allergische reactie.

Wat moet ik doen als ik negatief blijk?

Het advies schrijft dat je niet meer thuis hoeft te blijven. Althans verplicht thuis hoeft te blijven. Wanneer je je dusdanig beroerd voelt om de deur uit te gaan, blijf dan vooral thuis. Goed uitzieken is een belangrijk onderdeel van het herstel.

Ook anderen besmetten met een ander (verkoudheids-) virus is niet wenselijk. De symptomen kun je verlichten met diverse huis-tuin-en-keuken tips en natuurlijk zelfzorggeneesmiddelen die verkrijgbaar zijn bij apotheek, drogist en supermarkt.

Klachten houden aan of worden erger?

Worden de klachten erger, veranderen ze van aard of krijg je opnieuw symptomen die zich tot het coronavirus verhouden: blijf thuis en laat je testen. Ben je benieuwd waar in Nederland welke symptomen voorkomen? Kijk dan op Griepalert.nl