Terug naar overzicht

Meldingen nemen iets toe

Niets zo veranderlijk als… een virus. Sinds het intreden van het coronavirus fluctueren de meldingen op griepalert extreem. Waar normaal in het voorjaar nog sprake is van een flinke griepepidemie blijft het corona dat de klok slaat.

door Redactie

Hoe staat het met de griep?

Door samenloop van omstandigheden zoals bijvoorbeeld de strikte maatregelen neemt de incidentie van griep en griepachtige- verschijnselen af. Opvallend is dat na een sterke daling de meldingen weer een kleine stijging vertonen. Voor het eerst sinds begin 2021 zijn er meer dan 2000 griep- meldingen in de afgelopen 31 dagen gemaakt.

Het afgelopen jaar 2020

Griepalert.nl baseert haar voorspellingen op meldingen afkomstig van bezoekers. Het afgelopen jaar desondanks de pandemie wisten bijna 1 miljoen bezoekers hun weg te vinden naar Griepalert.nl. Waarvan zo’n 10% melding heeft gemaakt van griepachtige- symptomen. Symptomen die ook overeenkomen met die van corona. Als platform is het doel dan ook naast het in kaart brengen van de infectiedruk bezoekers te voorzien van passende informatie bij hun klachten. Voor de meest actuele informatie over het coronavirus zie: rijksoverheid.nl

Meer mensen zoeken op buikgriep

Opvallend is dat meer bezoekers op zoek zijn naar informatie over buikgriep of melding maken van buikgriep. Dit symptoom (verzamelnaam van klachten) gerelateerd aan de stoelgang zoals diarree, komt het minst vaak voor in combinatie met griep en verkoudheid ten opzichte van bijvoorbeeld keelpijn of koorts.

Ook een loopneus wordt vaak genoemd, mogelijk door de start van het hooikoortsseizoen. Op de speciale heerst-er pagina’s van griepalert.nl kun je zien wat er speelt in jouw omgeving.