Terug naar overzicht

Korte update over: Griep in November

Op dit moment heerst er geen griep in Nederland. Griep wordt veroorzaakt door het influenzavirus. Dit virus komt in het geheel minder voor, zowel in Europa als in de rest van wereld. Een logische verklaring is natuurlijk het coronavirus en de aandacht om deze pandemie snel onder controle te krijgen.

door Redactie

Was er vorig jaar (2019) griep in November?

De cijfers van het aantal gemelde symptomen zoals keelpijn en hoest komen veelal overeen met het afgelopen jaar. Alleen ’t Gooi kwam even in beeld met code oranje gezien daar het aantal meldingen in korte tijd flink steeg. Lees hier het nieuwsartikel Griep in ’t Gooi van afgelopen jaar.

Wanneer komt de griep naar Nederland?

Vaak komt de griep in het einde van het jaar naar Nederland maar wordt pas ‘actief’ in het nieuwe jaar. De duur van de jaarlijkse griepepidemieën varieert tussen een aantal weken tot een paar maanden.

Zijn er al eerste tekenen van griep in Nederland?

De meldingen namen begin september flink toe maar nadat de zogenoemde “tweede lockdown” is ingesteld, gaat het aantal meldingen ook fors naar beneden.

De overeenkomsten tussen griep symptomen, verkoudheid en corona zijn: keel- en hoestklachten. Ook de loopneus komt vaak voor. Volg daarom altijd het overheidsadvies op. Blijf op de hoogte van de griep in jouw omgeving via Griepalert.nl.