Terug naar overzicht

Heb ik hooikoorts?

Ook in het voorjaar ontvangt Griepalert.nl veel meldingen van een loopneus, keelpijn of hoest. Maar heb je griep of een verkoudheidsvirus onder de leden of kan het hooikoorts zijn? Het kan inderdaad zijn dat je allergisch bent voor pollen (stuifmeel) maar de klachten kunnen veroorzaakt worden door een verkoudheid of corona. Laat je daarom altijd testen.

door Redactie

Nieuw: Hooikoortsalert.nl

Om ook hooikoortsklachten in kaart te brengen is er Hooikoortsalert.nl. Het speciaal ontworpen algoritme berekent hoe goed of slecht de buitensituatie is én doet een voorstel welke dagen je het best naar buiten kunt gaan om bijvoorbeeld een wandeling te gaan maken. De berekening is gebaseerd op een scoresysteem dat kijkt naar de luchtvochtigheid, neerslag, temperatuur en windkracht.

Heb ik hooikoorts?

Ben je benieuwd of je hooikoorts hebt en wat je kunt doen om je klachten te verlichten?
Ga naar de hooikoorts test

Omdat hoesten en keelpijn ook door een verkoudheid kunnen worden veroorzaakt wordt er altijd geadviseerd te overleggen met drogist, apotheker of huisarts. Op de speciale symptomenpagina lees je welke behandeling en tips kunnen helpen bij bijv. jouw jeukende ogen of niesbuien.

Meld je aan voor de hooikoortsalert

Ontvang elke week een vooruitzicht welke dagen geschikt zijn voor een buitenactiviteit. Het algoritme kijkt naar de doorgegeven postcode en de daarbij behorende weersverwachtingen. Zo ben je altijd op de hoogte welke dag het beste is om er op uit te trekken!