Terug naar overzicht

Griep neemt langzaam af!

Even leek het erop dat de griep na Carnaval in de zuidelijke provincies de kop zou opsteken. Een opleving blijft echter ook hier uit. Voor Nederland geldt nu nog code oranje maar naar alle waarschijnlijkheid zal deze in de loop van de maand overgaan naar code groen.

door Redactie

Griepepidemie officieel ten einde

De griep kende dit winterseizoen een korte opleving: “slechts” drie weken was er sprake van een griepepidemie. Het aantal griepgevallen bevindt zich nu alweer voor de tweede week onder de epidemische grens. Mogelijk dat de extra hygiënische maatregelen rondom corona hieraan hebben bijgedragen.

Coronavirus of griep?

Het coronavirus kent qua symptomen overeenkomsten met de griep. Wij stelden Expert Dr. Esther van Vosse een aantal prangende vragen over het coronavirus en influenza. Hierin legt ze onder andere uit dat het coronavirus en de griep worden veroorzaakt door twee heel verschillende typen maar dat de symptomen wel sterk op elkaar lijken.

Hoesten, keelpijn en een loopneus

De meest gemelde symptomen bestaan nog steeds uit een kriebelende keel en een snotneus. 6 op de 10 bezoekers van Griepalert.nl maken melding van deze klachten. Bij ruim 4 op de 10 meldingen wordt ook koorts genoemd. 55% geeft aan een geneesmiddel te hebben gekocht om de symptomen te verlichten.

ALERT ontvangen?

Ontvang een ALERT zodra de griep zich aankondigt in jouw omgeving. Geheel gratis en afgestemd op jouw postcodegebied.