Terug naar overzicht

Griep neemt langzaam af in Nederland

Bijna twee maanden volop Griep in Nederland. Al lijkt het eind in zicht en nemen de meldingen van keelpijn en hoest gestaag af.

door Redactie

Uitzonderlijke periode?

Het aantal meldingen medio mei zijn nog altijd hoog in vergelijking met eerdere jaren.
Ook kwamen de meldingen van griepachtige symptomen relatief laat dit jaar. In de voorafgaande jaren starten de griepepidemie rondom het nieuwe jaar. Dit jaar was dit zo’n tien weken later. De invloed van de Coronamaatregelen spelen hier mogelijk een rol.

Hoe gaan we om met Griep?

Uit onze vragenlijst blijkt dat ruim de helft van de mensen met griepklachten toch op pad gaat. Slechts 15% bezoekt de huisarts voor dergelijke klachten en een ruime meerderheid meldt zich ziek.

Om de klachten te verminderen koopt de helft van alle snotteraars een geneesmiddel bij de symptomen van griep en verkoudheid. De meest voorkomende klacht is hoesten en keelpijn. Ook de invloed van het aanstaande hooikoorts seizoen kan hier invloed op hebben.

Kijk op www.hooikoortsalert.nl wat je kunt doen bij jouw klachten!

Code groen deze zomer!

De griepmeldingen nemen langzaam af en het griepalert- model voorspelt dat deze meldingen blijven afnemen. De algehele griepcode is nu groen en wordt naar verwachting niet meer oranje tot het najaar.

Wil je griepachtige klachten buiten de deur houden? Blijf regelmatig jaar handen wassen en hoest of nies in je elleboog.