Terug naar overzicht

Code oranje in delen van Nederland

Het aantal meldingen van griepachtige klachten is de afgelopen dagen flink toegenomen in de zuidwestelijke postcodegebieden. De Carnaval piek verschuift langzaam richting het westen.

door Redactie

Code oranje

Het opheffen van de Corona- maatregelen spelen de vele besmettingen in de kaart. De zuidelijke regio beleefde eerder al een opleving van griepachtige klachten mogelijk ten gevolge van de Carnaval. De meldingen lopen nog steeds op. Sommige postcodes geven nu ook code oranje aan. Deze code geeft aan de het aantal meldingen rap oplopen maar de epidemische (griep)grens niet bereikt is.

Code oranje roept ook op tot bewustwording voor het besmettingsrisico. Code oranje advies is om extra hygiëne maatregelen in acht te nemen.

Het tegenwoordig alom bekende: “Was vaker je handen, hoest in je elleboog en vermijd het schudden van handen” blijft relevant!

Deze browser ondersteund deze video niet.

Welke symptomen komen het meest voor?

Wil je weten welke symptomen in jouw omgeving het meest voorkomen? Kijk op de /heerst-er pagina voor een compleet overzicht. De symptomen hoofdpijn, loopneus en hoesten komen in ruim 60% van meldingen voor.