7 tips bij verkoudheid

Verkoudheid daar wil je zo snel mogelijk vanaf! Omdat er verschillende symptomen zijn hebben wij diverse tips voor je verzameld. Blijft de verkoudheid langdurig aanhouden of vertrouw je de situatie niet neem dan contact op met je huisarts.

Begin meteen met...

Deze tip kun je vanaf vandaag direct en elke dag toepassen: Neurie dagelijks een liedje. Hierdoor blijven je (neus)holtes goed open en verkleint de kans op een verkoudheid. Of het werkt? We hebben geen wetenschappelijk bewijs maar de dag vrolijk beginnen kan nooit kwaad.

Gezouten zonnebloempitten

Gezouten zonnebloempitten. Deze moet je in je mond open knabbelen. Door de kauwbewegingen gaan de neusholtes open en door het slikken worden de slijmvliezen in je mond en keel bevochtigd. Tevens zegt men dat het zout ontsmettend werkt en ook de vochtbalans in mond en keel herstelt.

Ui naast je bed

Zet een ui naast je bed of onder de salontafel. Een ui kan er voor zorgen dat bijvoorbeeld de verkoudheid sneller verlicht. Dit gebeurt al generatie op generatie. Men zegt dat de zuren in de ui verdampen in de lucht en deze voor verlichting zorgen.

packshot
isla verlicht keel- en verkoudheidsklachten

Beperk het snuiten van je neus

Vroeger wisten we niet beter; je snuit je neus in een zakdoek van stof. Gelukkig zijn er nu papieren zakdoekjes. Erg handig als je last hebt van een loopneus. Ons advies is; beperk het snuiten van je neus door je neusgaten af te sluiten met propjes zakdoek (let op: je moet ze nog wel eenvoudig kunnen verwijderen). Dit voorkomt een rode schrale neus en is beter dan snuiten (zie de volgende tip).

Haal je neus liever op

Niet echt volgens de etiquette maar doe het dan maar stiekem in een hoekje. Het is namelijk beter om je neus op te halen dan je neus te snuiten. Snuiten werkt drukkend op de bijholten en kan de voor een ontsteking zorgen. Wil je toch je neus snuiten? Neem dan ‘n tissue en gooi deze meteen in de prullenbak en was daarna je handen. Gebruikte zakdoekjes vormen namelijk een grote besmettingsbron

Neuszalf i.p.v. neusspray

Het lijkt wel of iedereen bij een verkoudheid naar een neusspray grijpt. Wist je dat er ook een neuszalf beschikbaar is? Bijvoorbeeld de neuszalf van Nisita®. Nisita® neuszalf verzorgt en beschermt droog neusslijmvlies; het ondersteunt het herstellende vermogen van het neusslijmvlies, bevochtigt het neusslijmvlies, lost korstjes op, ondersteunt bij een verstopte neus en vermindert jeuk en niezen bij hooikoorts. De neuszalf is niet verslavend en geschikt voor volwassen, kinderen en baby’s vanaf 0 jaar.

Houd je slijmvliezen gezond

Drink veel en daarmee bedoelen we geen alcohol of zoete drankjes! Door de temperatuurverschillen tussen binnen en buiten kunnen de slijmvliezen in de mond en keel uitdrogen waardoor ze je keel niet meer goed beschermen. Hierdoor hebben bacteriën en virussen vrij spel en liggen verkoudheidsklachten op de loer. Je kunt ook een keelpastille gebruiken die de slijmvliezen bevochtigen, bijvoorbeeld de keelpastilles van isla® medic. Deze werken super bij een flinke verkoudheid!

Auteur
Anton Griep influenzaer