7 tips bij verkoudheid


Verkoudheid daar wil je zo snel mogelijk vanaf! Omdat er verschillende symptomen zijn hebben wij diverse tips voor je verzameld.

Gezonde slijmvliezen

Drink veel! Door de temperatuurverschillen tussen binnen en buiten kunnen de slijmvliezen in de mond en keel uitdrogen waardoor ze je keel niet meer goed beschermen. Je kunt ook een keelpastille gebruiken die de slijmvliezen bevochtigen: de keelpastilles van isla® medic.

Neuszalf i.p.v. neusspray

Het lijkt wel of iedereen bij een verkoudheid naar een neusspray grijpt. Maar er is ook zalf (met hetzelfde effect) beschikbaar: Zalf is niet verslavend en vaak voor alle leeftijden te gebruiken. Bijvoorbeeld de door artsen aanbevolen Nisita® neuszalf.

Haal je neus liever op

Niet echt volgens de etiquette maar doe het dan maar stiekem in een hoekje. Het is namelijk beter om je neus op te halen dan je neus te snuiten. Snuiten werkt drukkend op de bijholten en kan de voor een ontsteking zorgen.

Beperk het snuiten van je neus

Beperk het snuiten van je neus door je neusgaten af te sluiten met propjes zakdoek (let op: je moet ze nog wel eenvoudig kunnen verwijderen). Dit voorkomt een rode schrale neus en is beter dan snuiten.

UI naast je bed!

Zet een ui naast je bed of onder de salontafel. Een ui kan er voor zorgen dat bijvoorbeeld de verkoudheid sneller verlicht. Dit gebeurt al generatie op generatie. Men zegt dat de zuren in de ui verdampen in de lucht en deze voor verlichting zorgen.

Gezouten zonnebloempitten

Gezouten zonnebloempitten. Deze moet je in je mond open knabbelen. Door de kauwbewegingen gaan de neusholtes open en door het slikken worden de slijmvliezen in je mond en keel bevochtigd. Tevens zegt men dat het zout ontsmettend werkt en ook de vochtbalans herstelt.

Begin meteen met...

Deze tip kun je vanaf vandaag direct en elke dag toepassen: Neurie dagelijks een liedje. Hierdoor blijven je (neus)holtes goed open en verkleint de kans op een verkoudheid. Of het werkt? We hebben geen wetenschappelijk bewijs maar de dag vrolijk beginnen kan nooit kwaad.