7 tips bij hoest


Hoest daar wil je zo snel mogelijk vanaf! Omdat er verschillende soorten hoest zijn hebben we diverse tips voor je verzameld.

Water drinken bij kriebelhoest

Hoesten is een reflex van het lichaam tegen binnendringers en prikkelende deeltjes. Gedurende de wintermaanden is de lucht binnen erg droog en gevuld met stofdeeltjes. Zet een raam open tijdens het slapen. Zet een glaasje water naast het bed en neem zo nu een dan een slok.

Hoestdrank die niet elk jaar over datum gaat

Elke winter een halve fles hoestsiroop weggooien? Eenmaal geopend is hoestdrank nog 3 maanden houdbaar. Er zijn hoestsiropen die per dosering verpakt zijn. Geen geknoei meer en houdbaar tot einde houdbaarheidsdatum. Bijvoorbeeld de stickpacks van Prospan® hoestsiroop.

IJs eten bij hoestbuien

Houd je van ijs? Dan heb je geluk, want waterijsjes hebben een verkoelend effect op je keel. Een mooi excuus om jezelf te trakteren op een of meer heerlijke ijsjes. Geen ijsjes in huis: je kunt ook op ijsblokjes kauwen of heel koud water drinken in kleine slokjes.

Suiker eten bij hoest?

Je mag de lobby om minder suiker te eten vergeten. Want bij hoest kan suiker helpen de prikkel te verlichten. Doe een flinke schep suiker in kokend water en laat dit afkoelen totdat je het kunt drinken. Althans dit is wat beweerd wordt, of het werkt… geen idee. In ieder geval goed je tandenpoetsen nadat je het gedronken hebt.

De kracht van klimop

Klimop heeft goede eigenschappen bij elke soort hoest. Vooral in Duitsland worden hoestsiropen met dit ingrediënt veel voorgeschreven. Het is niet de bedoeling dat je nu zelf met klimop uit de tuin aan de slag gaat. Er is een ingewikkeld proces voor nodig om het extract van klimop (Hedera Helix) zijn effectieve werking mee te geven.

Grootmoeders recept

Kriebelhoest! Hoe kom je daar snel vanaf? Als je geen geneesmiddel met hoestprikkel-dempende werking in huis hebt kun je dit volgens grootmoeders recept proberen: Een mengsel van water en tandpasta. Laat dit mengsel absorberen in een washandje en leg deze op je borst. De menthol in de tandenpasta zou verlichting moeten geven.

Verlicht de hoestprikkel

Zet het hoofdeinde van je bed iets hoger of leg een paar boeken onder het matras. Omdat je hiermee tijdens het liggen de druk op je borstkas vermindert, krijg je op deze manier meer lucht, dit verlicht de hoestprikkel.