8 tips bij griep


Griep daar wil je zo snel mogelijk vanaf! Omdat er verschillende symptomen zijn hebben wij diverse tips voor je verzameld.

Bij griep neem je wit brood en gember

Bij de eerste griep symptomen: begin de dag met geroosterd wit brood en doop dat in een zoutwateroplossing. Drink veel gemberthee. De gember heeft volgens ouderwets gebruik een geneeskrachtige werking op het immuunsysteem.

Bron van magnesium

Vis en spinazie zijn een natuurlijke bron van magnesium. Magnesium is ook in tabletvorm verkrijgbaar. Magnesium laat de spieren in je lichaam ontspannen en helpt met de afgifte van gifstoffen in de spieren waardoor je weer snel de oude bent

Vitamine C bom!

Vitamine C bom! Haal verse producten met natuurlijke vitamine C in huis. Zo geef je je weerstand een flinke boost. Koop kiwi’s, sinaasappels en andijvie en maak hier sapjes van. Binnen een dag of twee voel je het verschil en je krijgt superveel energie van verse producten.

Volgens grootmoeders recept

Volgens grootmoeders recept. Pers een knoflookteentje uit en meng dit door roomboter. Smeer de boter op een geroosterde boterham. Het versterkt je natuurlijke afweer en verslaat de slechte stoffen in je lichaam. En een kauwgompje voor de adem!

Kippenbouillon als antibiotica

Kippenbouillon (natuurlijke antibiotica) heeft volgens Joodse receptuur al eeuwenoud een krachtige werking bij verschillende aandoeningen. Sowieso is de bouillon goed voor de vochthuishouding in het lichaam en zijn de zouten in de bouillon goed voor een juiste zoutbalans.

Take it easy!

Ziek zijn komt natuurlijk nooit goed uit. Maar ben je besmet met een griepvirus neem dan de rust om te herstellen, ga niet intensief sporten en vermijd contact met andere mensen (voorkom besmetting).

Je huis luchten bij griep

Griep is hardnekkig. Maar er zijn tal van tips om je er doorheen te helpen. Begin alvast om regelmatig je huis te luchten. In een goed geventileerd huis voelen ziektekiemen zich niet thuis.