8 tips bij diarree


Diarree daar wil je zo snel mogelijk vanaf! Omdat er verschillende symptomen zijn hebben wij diverse tips voor je verzameld.

Check je urine

Je moet altijd veel blijven drinken want uitdroging komt veel voor bij acute diarree. Je kunt uitdroging herkennen aan donkergekleurde urine, geen urineproductie gedurende meer dan 8 uur, erg droge mond en tong, ingevallen ogen en een snelle polsslag. Ben je bang dat je uitdroogt, raadpleeg dan de je huisarts.

Dit geeft hoop!

Dit geeft hoop! Het natuurlijker verloop van diarree is dat de klachten in het algemeen binnen 72 uur afnemen. Meestal ben je binnen een week klachtenvrij. Houdt de diarree langer dan een week aan of heb je ernstige klachten zoals koorts, bloed en/of slijm in je ontlasting ga dan naar je huisarts.

Handenwassen!

Handen wassen moet je altijd goed doen! Maar in het geval van diarree klachten moet je hier extra aandacht aan besteden. Diarree is namelijk erg besmettelijk.

Vermijd cafëine

Vermijd in ieder geval het drinken van cafeïne (dit heeft een laxerend effect) en eet vezelrijk om de darmbalans te herstellen. Bijvoorbeeld een banaan: erg vezelrijk en bij het eten van héél veel bananen kan dit zelfs leiden tot een verstopping van de darmen.

Beste oplossing!

Acute diarree? Hoe prettig is het dan dat je deze acute klachten direct onder controle krijgt. Met een zelfzorggeneesmiddel op basis van Loperamide en Simeticon. Losimed® Duo stop direct de diarree maar óók de krampen, het opgeblazen gevoel en de winderigheid.

Cola zonder prik

Cola zonder prik kieper je het liefst in de gootsteen maar bij diarree drink je het met plezier. Warm de cola op in een pannetje en doe er een beetje suiker bij. Het is wel vies, maar wanneer je je neus dichtknijpt proef je de smaak minder. Leuk om te weten: deze remedie is in Spanje redding nummer één bij diarree.

Heel veel drinken!

Drink veel en dan bedoelen we héél veel: 2 tot 3 liter per dag. Dit is belangrijk om uitdroging te voorkomen. Neem eventueel een ORS middel, dan worden ook zouten en suikers in je lichaam aangevuld. Niet in huis? Dan kun je zelf ook suiker en zout toevoegen (1 glas water + halve theelepel zout + 4 theelepels met suiker).