Over

Buikgriep

Buikgriep of diarree. Buikgriep is een virus of heel soms een bacteriële infectie met als gevolg diarree, overgeven en soms lichte verhoging. In veel gevallen nemen de klachten langzaam af en gaat het vanzelf over. Je kunt kleine slokjes water nemen en rust houden. Mochten de klachten verergeren of krijg je ontzettend dorst, kun je niet plassen of heb je gevoel van flauwvallen neem dan contact op met je huisarts.

Verder lezen
packshot
Losimed Duo bij acute diarree

Keelpijn

Je hebt pijn in je keel! Eten en drinken kosten je erg veel moeite want slikken is pijnlijk. Keelpijn kent de volgende fases: kriebel in de keel, irritatie in de keel, beginnende pijn tot hevige pijn tijdens het slikken. Alles wat je wilt weten over keelpijn.

Verder lezen
packshot
Trachitol bij beginnende keelpijn

Hoesten

Hoesten doen we allemaal. Bijvoorbeeld omdat we verkouden zijn of omdat we ons verslikken. Van een onschuldig kuchje tot een vastzittende slijmhoest. Hoe vervelend het ook kan zijn, hoesten heeft, en dan met name een slijmhoest, een belangrijke functie. Alles wat je wilt weten over hoest.

Verder lezen
packshot
Prospan bij vastzittende hoest en kriebelhoest

Griep

Griep, ook wel influenza genoemd, is een besmettelijke ziekte en komt meestal voor in de maanden met een ‘R’ (van september tot en met april). Met een piek in het begin van het jaar. Het griepvirus is elk jaar weer anders van aard waardoor je ook elk jaar weer besmet kan worden. Lees alles over de griep.

Verder lezen
packshot
Trachitol bij beginnende keelpijn