Terug naar overzicht

Kortjakje is voornamelijk op maandag ziek

Uit onderzoek onder 200.000 griepmeldingen op Griepalert.nl blijkt dat de meeste griepmeldingen op maandag worden gemaakt. Sterker nog op maandagavond tussen 18.00 en 21.00 uur.

door Redactie

Weekenden minder meldingen

Alhoewel de verschillen niet significant te noemen zijn, zien we een verschil tussen het aantal meldingen in het weekend en de werkdagen. Op maandag vindt ruim 17% van alle griepmeldingen plaats, dat neemt gedurende de week met een procentpunt af tot 12% op zaterdag waarna het op zondag weer toeneemt.

maandag 17%
dinsdag 16%
woensdag 15%
donderdag 15%
vrijdag 12%
zaterdag 12%
zondag 14%

 

Maandagavond veel meldingen

De meeste meldingen komen binnen tussen 18:00 en 21:00 op maandagavond. Op vrijdagmiddag en zaterdag gedurende de dag komen verhoudingsgewijs de minste meldingen binnen. Wat verder opvalt: alleen op maandag en op dinsdag komen er meldingen binnen rond de klok van 06.00 uur. In het weekend is dit pas vanaf 08.00 uur op andere dagen vanaf 07.00 uur.

Benieuwd wat de invloed is van corona op griep?

In het voorgaande artikel: coronamaatregelen houden ook reguliere virussen in toom wordt inzicht geboden in de verspreiding van het coronavirus en hoe de maatregelen om verspreiding tegen te gaan, ook reguliere virussen onder de duim weten te houden.

Onder andere de vragen: “kunnen we virussen uitbannen?” en “wat is de invloed van een versoepeling?” worden beantwoord.

Heb je een brandende vraag? Schroom niet en stel ons je vraag via Facebook Messenger of info (at) griepalert.nl