Terug naar overzicht

Griepmeldingen in Noord-Nederland

Griep en verkoudheid maken hun intrede terwijl Corona ook nog rond waart. Wat zijn de verwachtingen voor het aankomend jaar?

door Redactie

Meldingen nemen toe in het noorden

De meldingen zijn de afgelopen week bijna verdubbeld ten opzichte van begin augustus. Voornamelijk worden deze meldingen in het noordelijke deel van Nederland gemaakt. Keelpijn wordt het meest aangestipt. Bijna de helft van de personen die een melding hebben gedaan geeft aan keelklachten te ervaren. Vaak gepaard gaande met een loopneus.

Ervaar jij keelpijn? Kijk eens op fuufoo.nl/aandoeningen/keelpijn daar vind je onder andere handige tips van anderen en ervaringen met producten die je klachten kunnen verhelpen.

EDIT: Op 3/09/2020 geeft ruim 45% aan keelklachten te ervaren.

Heerst de griep elders in de wereld?

Zoals eerder beschreven lijkt de griep verdwenen. Dit heeft meerdere oorzaken maar het feit blijft: ergens in de wereld wordt griep aangetroffen. Normaliter zou het griepseizoen in Australië (daar is het winter) nu flink oplaaien. Wie weet slaat de griep dit jaar Europa over? De Corona maatregelen dragen daar zeker aan bij. Ook griep verspreid zich op dezelfde manier en wordt het dankzij de hygiënische maatregelen flink lastig gemaakt om zich reproduceren.

Weten of er griep symptomen voorkomen in jouw postcode?

Op griepalert.nl wordt per postcodegebied de griep inzichtelijk gemaakt. Je leest hoeveel mensen melding heeft gemaakt van griepsymptomen en in welke mate deze voorkomen.

Wil je automatisch worden bericht als de griep zich aandoet in jouw omgeving? Meld je dan aan voor de automatische en gratis ALERT! Je ontvang per mail een waarschuwing als code rood in jouw omgeving van kracht wordt.